با استناد به مواد ۱، ۲ ، ۳ ، ۴ ، ۶ و۹۲ آئين نامه وسايل حفاظت فردي مصوب ۹۰/۳/۲۱
که عینا ً در زیر درج میگردد
ماده۱ـ به منظور انتخاب وسايل حفاظت فردي متناسب با نوع كار، كارفرما مكلف به شناسايي و ارزيابي شرايط محيط كار براي تشخيص و كنترل خطرات مي باشد.
ماده۲ـ كارفرما مكلف است وسايل حفاظت فردي متناسب با نوع و محيط كار و مخـاطرات احتمالي را به تعداد كافي تهيـه و به صورت رايگـان در اخـتيار كارگران قرار دهد.
ماده۳ـ كارفرما مكلف است كاربرد صحيح و مراقبت از وسايل حفاظت فردي را به كارگران آموزش دهد.
ماده۴ـ كارفـرما مكلف اسـت وسايل حـفاظت فـردي را در شـرايط مطـلوب نگهداري نموده، و در جايي قرار دهد كه دسترسي سريع به آنها امكان پذير باشد.
ماده۶ ـ كارفرما بايد بر استفاده صحيح كارگران از وسايل حفاظت فردي نظارت كامل داشته باشد.
ماده۹۲ـ باستناد مواد ۹۱ و ۹۵ مسئوليت رعايت مقررات اين آئين نامه بر عهده كارفرماي كارگاه بوده و در صورت وقوع هرگونه حادثه به دليل عدم توجه كارفرما به الزامات قانوني، مكلف به جبران خسارت وارده به زيان ديدگان مي باشد.
و با استناد به ماده ۶۱ آیین نامه حفاظت و بهداشت عمومی در کارگاهها مصوب ۱۳۳۸/۶/۱۴ که چنین مقرر می دارد:
«كارفرما موظف است در هر سال دو دست لباس كار مجاناً در اختيار هر كارگر بگذارد. لباس كار بايد مناسب با نوع كار باشد و طوري تهيه شود كه كارگر بتواند به راحتي وظائف خود را انجام دهد و موجب بروز سوانح نگردد.»
و با استناد به ماده ۶۶ آیین نامه حفاظت و بهداشت عمومی در کارگاهها مصوب ۱۳۳۸/۶/۱۴ که چنین مقرر می دارد
ماده ۶۶: براي كارگراني كه موقع كار در معرض سقوط اجسام قرار دارند بايد كفش حفاظتي و كلاه مخصوص حفاظتي از فلز و يا ماده سخت ديگري كه قابل اطمينان باشد تهيه شود.
ونیز با استناد به مواد ۹۱ و ۹۵ قانون کار مصوب ۶۹/۸/۲۹که در ماده ۹۲ آیین نامه وسایل حفاظت فردی متذکر شده است
ماده ۹۱قانون کار :
«كارفرمايان و مسئولان كليه واحدهاي موضوع ماده ۸۵ اين قانون مكلفند براساس مصوبات شوراي عالي حفاظت فني براي تامين حفاظت و سلامت وبهداشت كارگراان در محيط كار ، وسايل وامكانات لازم را تهيه و در اختيار آنان قرار داده و چگونگي كاربرد وسايل فوق الذكر را به آنان بياموزند و درخصوص رعايت مقررات حفاظتي و بهداشتي نظارت نمايند. افراد مذكور نيز ملزم به استفاده و نگهداري از وسايل حفاظتي وبهداشتي فردي و اجراي دستورالعملهاي مربوطه كارگاه مي باشند .»
ماده ۹۵قانون کار:
«مسئوليت اجراي مقررات و ضوابط فني وبهداشت كار برعهده كارفرما يا مسئولين واحدهاي موضوع ذكر شده در ماده ۸۵ اين قانون خواهد بود . هرگاه بر اثر عدم رعايت مقررات مذكور از سوي كارفرما يا مسئولين واحد ، حادثه اي رخ دهد ، شخص كارفرما يا مسئول مذكور از نظر كيفري و حقوقي و نيز مجازاتهاي مندرج در اين قانون مسئول است .»
وهمچنین با استناد به ماده ۸۵ قانون کار مصوب ۶۹/۸/۲۹که چنین مقرر می دارد:
ماده ۸۵
«براي صيانت نيروي انساني و منابع مادي كشور رعايت دستورالعملهائي كه ازطريق شوراي عالي حفاظت فني (جهت تامين حفاظت فني ) و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي (جهت جلوگيري از بيماريهاي حرفه اي و تامين بهداشت كار و كارگر و محيط كار) تدوين مي شود، براي كليه كارگاهها ، كارفرمايان ، كارگران و كارآموزان الزامي است .»
بنابراین تمامی مواد قانونی و مقررات مندرج در بالا مستند استنباط این امر است که از همان لحظه ورود کارگر به کارگاه ، کارفرما مکلف است براساس مصوبات شوراي عالي حفاظت فني براي تامين حفاظت و سلامت وبهداشت كارگران در محيط كار ، وسايل وامكانات لازم را تهيه و در اختيار آنان قرار داده و چگونگي كاربرد وسايل فوق الذكر را به آنان بياموزند و درخصوص رعايت مقررات حفاظتي و بهداشتي نظارت نمايند به عبارت دیگر کلیه وسایل حفاظت فردی مناسب با نوع کارکارگر باید به وی تحویل گردد
*******************************************
بدیهی است که هر گونه مطلبی که در آن نظریه کارشناسی ابراز شده باشد نظریه کارشناسی اینجانب می باشد و نظریه دیگرکارشناسان می تواند با نطریه کارشناسی اینجانب متفاوت باشد
******************************************
غلامرضا بخارایی
کارشناس رسمی دادگستری – حوادث ناشی از کار
ارزیاب خسارت بیمه ای – مسئولیت مدنی حرفه ای
***************************************
آدرس وب سایت http://masouliat.ir/
آدرس وبلاگ http://bokharaei.blog.ir/
****************************************
آدرس کانال تلگرام :
https://telegram.me/bokharaey
****************************************
انتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است